Malinový ocet s tymiánem zpět

Ingredience:
bílý vinný ocet500 mlmaliny100 gtymián5 větviček
bílý vinný ocet 500 ml, maliny 100 g, tymián 5 větviček

Příprava

Malinový ocet se hodí do salátů. Zvlášť dobrý je v kombinaci salátu a kozího sýra. Může to být i pěkný letní jedlý dárek. 

Nedělám ho do zásoby na zimu, ale radši čerstvý, protože je tak snadný, že není problém ho vyrobit i v zimě ze zamražených malin (i bez tymiánu).

Maliny vložte do kastrolku a vidličkou je rozmačkejte. Zalijte octem a zahřejte na 40 - 50°C. Přelijte do zavařovačky, přidejte snítky tymiánu, uzavřete a dejte na týden až 10 dnů do lednice. 

Ocet přeceďte přes cedník vyložený plátýnkem do čistých sklenic.

2019-07-16 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI