Opilé višně zpět

Ingredience:
vypeckované višně1 kgcukr1/2 kgGrand Marnier200 ml
vanilkový extrakt pár kapek
vypeckované višně 1 kg, cukr 1/2 kg, Grand Marnier 200 ml, vanilkový extrakt pár kapek

Příprava

Nejen, že těmito višněmi můžete polít vanilkovou zmrzlinu nebo je použít třeba do čokoládového dortu, ony jsou vynikající i samotné. Dejte si jen pozor na to, abyste ihned po požití necestovali autem, protože jsem množstvím Grand Marnier opravdu nešetřila.

1. Vypeckované višně prosypeme cukrem a necháme přes noc odležet.

2. Druhý den višně s cukrem cca 15 minut provaříme a znovu necháme do druhého dne odležet.

3. Třetí den slijeme šťávu a svaříme ji zhruba na polovinu (trvá to cca půl hodiny), aby byla hustá. Višně vrátíme do horké šťávy, přidáme Grand Marnier, vanilkový extrakt a horké je plníme do sklenic. Sklenice zavíčkujeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

2017-08-03 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI