Pesto z červené řepy zpět

Ingredience:
středně velká řepa2 kslískové nebo vlašské ořechy vrchovatá hrstčesnek1 - 2 stroužky
sůl dle chutipepř dle chutibio panenský olivový olej3 lžíce
kešuparmazán3 lžícehladkolistá petrželka svazekbalzamikový ocet dle chuti
středně velká řepa 2 ks, lískové nebo vlašské ořechy vrchovatá hrst, česnek 1 - 2 stroužky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bio panenský olivový olej 3 lžíce, kešuparmazán 3 lžíce, hladkolistá petrželka svazek, balzamikový ocet dle chuti

Příprava

Tohle jsem chtěla už dlouho zkusit. Řepu mám a k tomu pěknou petrželku na zahradě taky, tak jsem se na to vrhla. Přestože jsem neměla moc velké očekávání, překvapilo mě, jaká je to dobrota. Klukům jsem dala pesto od noků a krásně baštili. I si přidávali. Recept je poupravený od Kateřiny Winterové. Hlavně jsem nechtěla použít parmazán, sýrům se snažím vyhýbat, i když občas zhřeším. Místo parmazánu se mi velmi osvědčilo používat veganskou variantu, a to domácí kešuparmazán.

Řepu oloupeme, a buď uvaříme ve vodě doměkka, nebo zabalenou v alobalu upečeme v troubě na 200°C asi 30 minut. Necháme vychladnout, pak nakrájíme na menší kostky a vložíme do mixéru. Přidáme ořechy, utřený česnek a ostatní suroviny, vyjma petrželky, a rozmixujeme. Nakonec ručně vmícháme nasekanou petrželku a máme hotovo. Podáváme s těstovinami nebo jako dip. Dobrou chuť.

2017-11-27 Ostatní

Poznámka

Kešuparmazán - 150g kešu, 4 lžíce lahůdkového droždí, 2 lžičky mořské soli - rozmixovat.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI