Pikantní okurková čalamáda zpět

Ingredience:
střední salátové okurky6 ksstředně velké cibule6 ksčesnek4 stroužky
sůl2 lžíce
Nálev:
ocet600 mlcukr2 hrnky (200ml)pepř1 lžička
kari koření1 lžičkapálivá paprika, nebo chilli1 lžičkapokrájený kopr1 lžíce
střední salátové okurky 6 ks, středně velké cibule 6 ks, česnek 4 stroužky, sůl 2 lžíce, ocet 600 ml, cukr 2 hrnky (200ml), pepř 1 lžička, kari koření 1 lžička, pálivá paprika, nebo chilli 1 lžička, pokrájený kopr 1 lžíce

Příprava

Léto nám přináší úrodu ze zahrádek, z které máme radost, ale přichází i doba, kdy máme mnoho třeba okurek a už nevíme co s nimi. Proto mám pro vás tip na skvělou pikantní čalamádu, díky které spotřebujete přebytek okurek a kterou oceníte nejen v létě u grilování, ale i v zimních měsících k dobrému masíčku!

Okurky nastrouháme na struhadle, nebo v robotu na tenká kolečka, cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky. Vše vložíme do mísy, prosolíme a necháme alespoň půl dne uležet v pokojové teplotě, tak aby zelenina pustila šťávu a změkla.
Mezitím si připravíme nálev. Do hrnce vložíme a nalijeme všechny ingredience, krátce zahřejeme, tak aby se cukr zcela rozpustil, a necháme vychladnout. Když máme zeleninovou směs uleženou, tak ji scedíme a vymačkáme solný nálev, pak promícháme s nálevem a plníme do připravených sklenic, které zavařujeme asi 20 minut na 80°C. Z tohoto množství připravíte asi 7 menších skleniček čalamády.

VENDY TIP! Do čalamády se může přidat i mrkev, nebo pokrájené kápie pro hezčí mozaiku čalamády.

2017-07-26 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI