Pomerančová sůl zpět

Ingredience:
kvalitní hrubozrnná sůl200 gBIO pomeranč - kůra z něj1 ksAngostrua Oragne Bitters (možné vynechat) pár kapek
kvalitní hrubozrnná sůl 200 g, BIO pomeranč - kůra z něj 1 ks, Angostrua Oragne Bitters (možné vynechat) pár kapek

Příprava

Pomerančová sůl se hodí nejen k rybám a mořským plodům, ale i na dochucení salátů a steaků. Vhodná je i jako jedlý dárek pro vaše blízké. Její chuť a vůně vás prostě a jednoduše nadchne.

1. Pomerančovou kůru si nastrouháme na jemném struhadle a ihned ji promícháme se solí. Tím, že je ještě vlhká, se krásně dostane do soli a dá ji lehký oranžový nádech.

2. Do směsi nakapeme několik kapek Angostura Orange Bitters a promícháme. Sůl dáme na plech na pečící papír a vložíme do trouby na 60 minut na 100 stupňů.

3. Sůl uchováme ve skleněné nádobě.

TIP: Pokud potřebujete na nějaký pokrm použít jemnější sůl, stačí ji před podávím rozdrtit v hmoždíři.

2017-01-19 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI