Rebarborová marmeláda s jablky a mátou zpět

Ingredience:
rebarbora1 kgjablka4 ksvoda125 ml
třtinový cukr650 gcitron - šťáva z něj1 ksnasekaná máta2 lžíce
rebarbora 1 kg, jablka 4 ks, voda 125 ml, třtinový cukr 650 g, citron - šťáva z něj 1 ks, nasekaná máta 2 lžíce

Příprava

Ještě před rokem jsem si nemyslela, že zrovna já budu dělat domácí marmeládu a světe div se, je tu první vzorek mého snažení. Kamarádka mi dodala požehnané množství rebarbory a já věděla, že jinak než na marmeládu ji nemám šanci zpracovat. Rebarbora je sama o sobě pěkně kyselá, tak jsem zvolila kombinaci s jablky a mátou a musím říci, že to byl moc dobrý nápad. Marmeláda je skvělá a v této fázi už máme jednu celou skleničku spotřebovanou. Příště mám prý udělat z dvojnásobného množství.

Nejprve si oloupeme rebarboru a nakrájíme na menší kousky. Stejně tak si okrájíme jablka a nakrájíme na o něco menší kousky než rebarboru. Rebarboru i jablka vložíme do hrnce, přidáme citrónovou šťávu a vodu a přiveďte k varu.

Za častého míchání vaříme až do změknutí rebarbory a jablka. Přidáme cukr a mícháme, až se cukr úplně rozpustí. Přivedeme směs opět k varu a mícháme až do zhoustnutí. Postupně odstraňujeme pěnu. Na závěr přidáme najemno nasekanou mátu, zamícháme a ihned plníme do vymytých a vypařených sklenic. Naplníme, pořádně uzavřeme a poté otočíme dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout. Pak obrátíme zpět.

2016-06-01 Ostatní

Poznámka

Z uvedeného množství připravíte 4 - 5 sklenic (á 350g).

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI