Rozmarýnový olivový olej zpět

Ingredience:
olivový olej Borges Extra Virgin250 mlrozmarýn + 1 snítka do láhve3 větší snítky
olivový olej Borges Extra Virgin 250 ml, rozmarýn + 1 snítka do láhve 3 větší snítky

Příprava

Hrozně ráda dávám svým kamarádům, známým nebo rodině jedlé dárky. Jedním z nich může být i tento bylinkový olivový olej.

1. Do rendlíku dáme olivový olej a snítky rozmarýnu. Zahříváme na nízký plamen, dokud olej nedosáhne zhruba 80 stupňů. Necháme v něm rozmarýn zhruba 5 minut rozvonět. Po pěti minutách olej stáhneme z plotny a necháme ho vychladnout. Po vychladnutí vyndáme rozmarýn z oleje.

2. Do vzduchotěsné láhve dáme snítky rozmarýnu (pozor, chce je nejdříve důkladně vysušit, b nám nezačaly v oleji plesnivět) a zalijeme je olivovým olejem

3. Láhev utěsníme a skladujeme na tmavém místě (spotřeba cca do 3 měsíců).

2017-11-15 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI