Rýže z květáku zpět

Ingredience:
středně velký květák1 kssezamový olej2 lžičkyjarní cibulka nakrájená najemno1 ks
česnek2 stroužkyvoda1 šálekčerstvý koriandr dle chuti
středně velký květák 1 ks, sezamový olej 2 lžičky, jarní cibulka nakrájená najemno 1 ks, česnek 2 stroužky, voda 1 šálek, čerstvý koriandr dle chuti

Příprava

Květákovou rýži jsem jednou objevila v časopise, já si ji udělala podle svých chutí, které mám ráda. Doporučuji podávat s tandoori tofu, nebo kuřecím, a okurkovou rajtou. Všechny chutě pak do sebe krásně zapadají. 

Nejdříve si očistěte květák a rozdělte na menší růžičky a vložte do mixéru. Rozmixujte na malé kousky. 

Rozpalte si pánev s olejem a vložte česnek, cibulku a zpěňte do zlatova. Přidejte květák a míchejte. 

Přidejte vodu a míchejte, dokud se voda nevypaří. Dochuťte solí a pepřem dle chuti a promíchejte s čerstvým nasekaným koriandrem. Podávejte s okurkovou rajtou a tandoori tofu nebo tandoori kuřecí. 

2018-03-14 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI