Šeříkový cukr zpět

Ingredience:
šeříkové kvítky dle potřebykrystalový nebo pískový cukr dle potřeby
šeříkové kvítky dle potřeby, krystalový nebo pískový cukr dle potřeby

Příprava

Původně jsem měla v plánu sirup, ale recept se mi bohužel dostal do rukou až teď, kdy šeříky víceméně odkvetly, takže si tu jeho úžasnou vůni uchovám aspoň takto a příští rok se budu snažit to nezaspat.

Asi už tušíte, co s těmito dvěmi ingrediencemi udělat. Do sklenice sypejte menší vrstvy cukru, které vždy proložíte kvítky šeříku. Až sklenici naplníte, poctivě ji uzavřete a skladujte na chladném temném místě zhruba týden. Vždy, když půjdete okolo, sklenici lehce protřepněte, aby se vůně promísila. Pak jen šeřík vyberte, cukr nechte lehce proschnout, aby vám nevlhnul, a uložte zase zpátky do sklenice. Můžete si takto voňavě osladit čaj nebo sušenky, až se vám zasteskne po této nádherné jarní vůni. 

2015-05-27 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI