Tzatziki s medvědím česnekem zpět

Ingredience:
velká salátová okurka1 ksbílý řecký jogurtcca 400 gnasekaný kopr2 lžíce
máta6 lístkůmedvědí česnek6 listůcitronová šťáva1 lžíce
sůl dle chutipepř dle chuti
velká salátová okurka 1 ks, bílý řecký jogurt cca 400 g, nasekaný kopr 2 lžíce, máta 6 lístků, medvědí česnek 6 listů, citronová šťáva 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Tzatziki prostě miluji. Mohla bych je jíst samotné, s pečivem k masu, prostě skoro k čemukoliv. Dlouhou jsem je neměla a doma se mi najednou sešlo větší množství okurky. Rozhodnutí, co s nimi bylo jasné. Také proto, že se u nás rozmáhá nějaký bacil a tak jsem využila zbytek medvědího česneku, aby nám v boji proti němu pomohl. Není nad to spojit příjemné s užitečným.

Nejprve si omyjeme a okrájíme okurku. Nakrájíme ji na hrubém struhadle a trochu posolíme, ale tak pustí vodu. Jogurt si můžeme nechat okapat v cedníku, vyloženém plátýnkem. Jakmile okurka pustí vodu, tak ji pořádně vymačkáme přes sítko a zbavíme tak přebytečné vody. Jakmile máme okurku zbavenou vody, dáme ji do mísy, přidáme jogurt, nasekané bylinky (kopr, mátu a medvědí česnek), zakápneme citronovou šťávou a promícháme. Nakonec osolíme a opepříme dle chuti. Podáváme např. s opečeným grahamovým toastem.

2016-04-20 Ostatní

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI