Zelný salát s červenou řepou zpět

Ingredience:
červené zelí1,75 kgčervená řepa1,75 kgcibule300 g
třtinový cukr350 gocet350 mlsůl3 lžíce
kmín dle chutistrouhaný křen dle chuti
červené zelí 1,75 kg, červená řepa 1,75 kg, cibule 300 g, třtinový cukr 350 g, ocet 350 ml, sůl 3 lžíce, kmín dle chuti, strouhaný křen dle chuti

Příprava

Jakmile uzraje na zahrádce řepa, začínám se poohlížet po červeném zelí, abych mohla jako každý rok zavařit pár skleniček tohoto salátu, na který jsem kdysi vyškemrala recept od rodičů. Je to vitaminová bomba a skvěle se hodí k masu, nebo jen tak na večer jako zdravé mlsání k televizi.

Neloupanou řepu uvaříme ve vodě nebo zabalíme do alobalu a upečeme v troubě doměkka. Trvá to asi 1-1,5 hodiny. Po vychladnutí oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Zelí nakrouháme nadrobno, cibuli nakrájíme na tenké proužky.
Vše smícháme s ostatními ingrediencemi a marinujeme přikryté 24 hodin.
Směsí plníme zavařovací sklenice a sterilujeme při 80 stupních 15 min. 

2016-05-13 Ostatní

Poznámka

Klidně si zaexperimentujte a přidejte strouhaný zázvor, kopr, křen apod.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI