Barevná zelňačka s cizrnou

zpět
Barevná zelňačka s cizrnou
Ingredience:
cibule1 - 2 ksGhí/máslo/olej2 lžícemletá paprika2 - 3 lžičky
mletý kmín1 lžičkačervená paprika1 kszelená paprika1 ks
žlutá paprika1 kskysané zelí500 guvařená cizrna400 g
bobkový list4 ksnové koření10 kuličekhorká voda nebo zeleninový vývar2 l
ječná mouka na zahuštěnírostlinná smetana200 mlsůl dle chuti
pepř dle chuti
cibule 1 - 2 ks, Ghí/máslo/olej 2 lžíce, mletá paprika 2 - 3 lžičky, mletý kmín 1 lžička, červená paprika 1 ks, zelená paprika 1 ks, žlutá paprika 1 ks, kysané zelí 500 g, uvařená cizrna 400 g, bobkový list 4 ks, nové koření 10 kuliček, horká voda nebo zeleninový vývar 2 l, ječná mouka na zahuštění, rostlinná smetana 200 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Polévka je grunt! Nebo taky nade všechny svetry a čepice. Zelňačku já ráda a od podzimu ji vařím docela často. Tak přišel čas si to trochu ozvláštnit.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ve 4l hrnci na polévku rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s bobkovým listem a novým kořením. Osolíme a opepříme, zasypeme kmínem a mletou paprikou. Promícháme a vhodíme očištěné na nudličky nakrájené papriky, cizrnu a kysané zelí. Zalijeme vodou nebo vývarem a provaříme do změknutí paprik. Na závěr zahustíme moukou nebo hraškou, můžeme zjemnit i smetanou. 

2018-01-16 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI