Brokolicová polévka s patizonem, pórkem, petrželkou, kmínem a mandlovým mlékem zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle chutimalá brokolice1/2 kspetržel1 ks
patizon1/2 ksmletý kmín dle chutimalý pórek1 ks
sůl dle chutimandlové mléko na zjemněnívoda1 l
České Ghíčko Bio dle chuti, malá brokolice 1/2 ks, petržel 1 ks, patizon 1/2 ks, mletý kmín dle chuti, malý pórek 1 ks, sůl dle chuti, mandlové mléko na zjemnění, voda 1 l

Příprava

Jedna hustá, jemná, krémová polévka, která nás nikdy neomrzí, zahuštěná pouze zeleninou a zjemněná mandlovým mlékem.
Při přípravě polévky se mi velmi hodilo zužitkovat brokolici, která se na mě smála v lednici, patizon jsem měla načatý, petrželka v kuchyni nikdy nesmí chybět a pórku mám ještě ve skleníku stále dost. Ráno upečený čerstvý voňavý kváskový chléb se nabízel k zakrojení a tomu se nedalo odolat.

Než se pustíme do samotné přípravy polévky, bude zapotřebí připravit a očistit zeleninu. 
Na Ghí orestujeme 3/4 pórku, přidáme očištěnou pokrájenou petržel, na kostičky pokrájený patizon, na růžičky rozebranou brokolici. Vše společně prohřejeme a zalijeme vodou. Do připravované polévky přidáme sůl, kmín, vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká přidáme zbylý pórek, případně si můžeme ponechat část na dozdobení, krátce přidaný pórek prohřejeme. Nakonec zeleninu v polévce rozmixujeme dohladka, zjemníme mandlový mlékem dle vlastní chuti.

2016-10-06 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI