Cibulačka zpět

Ingredience:
cibule1 kgřepkový olej3 lžícesůl1/2 lžičky
tymián1/2 lžičkybobkový list2 kszeleninový vývar1 l
bílé víno2 dclbílý pepř dle chuti
cibule 1 kg, řepkový olej 3 lžíce, sůl 1/2 lžičky, tymián 1/2 lžičky, bobkový list 2 ks, zeleninový vývar 1 l, bílé víno 2 dcl, bílý pepř dle chuti

Příprava

Naprosto zbožňuji cibulačku, nejraději jsem vždy měla tu pravou francouzskou. Časem jsme si ji doma zveganizovali a upravili a musím říct, že i když tato polévka je velmi levná a prostá co se týče náročnosti surovin, tak je natolik lahodná, že si ji zamilujete. Dnes jsem opět měla pocit, jako by ji manžel uvařil na másle a zjemnil smetanou. A přitom v ní ani máslo, ani smetanu nenajdete. 

Základem úspěchu u této polévky je příprava cibule. V hrnci s dvojitým dnem rozpalte olej a přidejte do něj nakrájenou cibuli, sůl (my krájíme na kolečka) a za občasného míchání restujte zhruba 30 - 40 minut. Výsledkem bude sladká, průhledná cibulka, která bude nádherně opečená. K opečené cibulce přidejte koření a bylinky, podlijte vínem a vývarem a vařte zhruba 15 minut. 

Následně jen dochuťte dle chuti a servírujte s krutony z kváskového chleba posypanými veganským sýrem. 

Dobrou chuť!

2018-01-16 Polévky

Poznámka

Recept je vhodný pro vegan, vegetarian, bez lepku (krutony z bezlepkového pečiva), intolerance laktózy, bez vajec, bez palmového oleje. Řepkový olej doporučuji od firmy Fabio, Manka s máslovou příchutí - jde o veganský olej, ověřeno u výrobce.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI