Dýňová polévka zpět

Ingredience:
dýně Hokaido1 ksmenší žlutá cuketa1 ksšalotka1 - 2 ks
mrkev2 kszázvorcca 1 cmstrouhaný parmazán3 lžíce
cottage1 kelímekšalvěj pár lístkůmáslo2 lžíce
olivový olej2 lžícesmetana ke šlehání na zjemnění3 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
Na ozdobu:
dýňová semínka hrstzakysaná smetana dle chuti
dýně Hokaido 1 ks, menší žlutá cuketa 1 ks, šalotka 1 - 2 ks, mrkev 2 ks, zázvor cca 1 cm, strouhaný parmazán 3 lžíce, cottage 1 kelímek, šalvěj pár lístků, máslo 2 lžíce, olivový olej 2 lžíce, smetana ke šlehání na zjemnění 3 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, dýňová semínka hrst, zakysaná smetana dle chuti

Příprava

Sezóna dýní je v plném proudu. U nás teď frčí nejvíce odrůda Hokkaido. Jakou máte nejraději vy?

1) Na pánvi si rozehřejte máslo a olej a orestujte na něm nadrobno nasekanou šalotku. Poté přidejte nakrájenou mrkev, dýni (neoloupanou) a cuketu. Doplňte nasekanými lístky šalvěje a pokrájeným zázvorem. Celé osolte a opepřete dle chuti.

2) Když zelenina zezlátne, přesypte ji do hrnce, zalijte vodou (500-750 ml) a povařte do změknutí (cca 15 minut). Přidejte nastrouhaný parmezán, cottage a rozmixujte. Poté přilijte smetanu ke šlehání a promíchejte.

3) Podávejte se zakysanou smetanou (případně smetanou ke šlehání) a opraženými dýňovými semínky.

2016-10-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI