Hráškový krém se slaninou zpět

Ingredience:
mražený hrášek300 gkuřecí nebo zeleninový vývar0,5 lcibule1 ks
česnek2 stroužkymáslo2 lžícehladká mouka2 lžíce
slanina6 - 8 plátkůsůl dle chutipepř dle chuti
drcené lněné semínko na ozdobu
mražený hrášek 300 g, kuřecí nebo zeleninový vývar 0,5 l, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, máslo 2 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, slanina 6 - 8 plátků, sůl dle chuti, pepř dle chuti, drcené lněné semínko na ozdobu

Příprava

Oblíbená polévka, kterou nelze vynechat, jarní, voňavá, skvělá a rychle připravená. Je také váš favorit?

Cibuli nakrájejte najemno, v hrnci nechte rozpustit máslo, na něm osmahněte dozlatova cibuli a přidejte prolisovaný česnek. Chvíli opékejte, zasypte moukou, promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte hrášek a vařte 10 - 15 minut. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a poté ještě propasírujte. Dochuťte solí a pepřem. Na pánvi osmahněte dozlatova a křupava slaninu. Polévku podávejte horkou s plátky slaniny a zasypanou lněným semínkem.

2018-03-09 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI