Kedlubnová polévka s mrkví, květákem a čekankou zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebymrkev260 gkedlubna1 ks
květák200 gsalátová čekanka190 gvoda1,5 l
kmín dle chutisůl dle chuti
České Ghíčko dle potřeby, mrkev 260 g, kedlubna 1 ks, květák 200 g, salátová čekanka 190 g, voda 1,5 l, kmín dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Čekanka má pozitivní vliv na zažívání, působí mírně projímavě a močopudně, čistí, detoxikuje organismus. Snižuje cholesterol v krvi, odbourává tuky. Zlepšuje imunitu. Má protizánětlivé účinky. Mně se podařilo zakoupit salátovou čekanku, kterou jsem naložila na několik hodin do slané vody, aby se zbavila hořkosti. Tento fígl jsem se dočetla při brouzdání po internetu a byla jsem zvědavá, jestli vážně funguje. Vyzkoušeno, když čekanku naložíte do vody se solí na pár hodin, její hořkost zmizí a můžete ji použít celou krom košťálů, které je třeba ze středu vykrojit.

Na Ghí orestujeme pokrájenou mrkev, kedlubnu, na růžičky rozebraný květák, zalijeme vodou, osolíme a přidáme kmín. Vaříme do změknutí zeleniny a nakonec přidáme listy čekanky, které krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem.

2016-03-22 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI