Kedlubnová polévka s řapíkatým celerem, petrželí, tuřínem a batátem zpět

Ingredience:
Bio České Ghíčko dle potřebkedlubna1 ksřapíkatý celer130 g
petržel1 kstuřín50 gbatáty100 g
kmín dle chutimajoránka dle chutisůl dle chuti
voda1 l
Bio České Ghíčko dle potřeb, kedlubna 1 ks, řapíkatý celer 130 g, petržel 1 ks, tuřín 50 g, batáty 100 g, kmín dle chuti, majoránka dle chuti, sůl dle chuti, voda 1 l

Příprava

Kedlubnu používám do polévky ráda a dnes jsem měla chuť na sladkou variantu polévky, která se náramně vydařila, manžel si přidával a náš nejmenší mlsáček pomlaskával a bylo vidět i slyšet, že mu polévka moc chutná.

Na ghí orestujeme pokrájený celer, petržel, zalijeme vodou, přidáme pokrájenou kedlubnu, tuřín, batát, kmín, majoránku, sůl a vaříme do změknutí zeleniny. Jakmile je zelenina uvařená, můžeme vše rozmixovat. 

2016-05-02 Polévky

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI