Krémová polévka z červené čočky zpět

Ingredience:
červená čočka125 gmalá cibule1 ksčesnek2 stroužky
zázvor kousekkari1 lžičkakokosové chilli špetka
sušené kokosové mléko2 lžíceolivový olej dle potřebysůl dle chuti
červená čočka 125 g, malá cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, zázvor kousek, kari 1 lžička, kokosové chilli špetka, sušené kokosové mléko 2 lžíce, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

Pokud jste ještě nikdy nevyzkoušeli červenou čočku, je načase to napravit. Červená čočka je dobře stravitelná a nemusí se předem namáčet. Uvaříte ji během patnácti minut a můžete si tak připravit rychlý oběd nebo večeři. Z červené čočky jsem si nejvíc oblíbila krémovou polévku. Přidávám do ní kokosové mléko se zázvorem a chilli, díky kterému vás polévka hezky zahřeje.

Na olivovém oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek, na plátky nakrájený zázvor, kari, kokosové chilli a nechte restovat cca 1 minutu. Do hrnce vsypte červenou čočku a vše zalijte vodou (množství dle požadované hustoty). Jakmile je čočka uvařená, rozmixujte polévku tyčovým mixérem na hladký krém. V trošce vody rozmíchejte na kašičku sušené kokosové mléko, vlijte ho do polévky a nechte ji ještě chvilku prohřát. Můžete použít i kokosové mléko v plechovce. Nakonec polévku ochuťte solí a podávejte.

2017-03-08 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI