Krémová pórková polévka na kmíně s kořenovou zeleninou bílou ředkví a květákem zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebyvelký pórek - světlá část1 kspetržel1 ks
celer40 gkulatá bílá ředkev1 kskvěták150 g
sůl dle chutimletý kmín dle chutivoda1,5 l
České Ghíčko Bio dle potřeby, velký pórek - světlá část 1 ks, petržel 1 ks, celer 40 g, kulatá bílá ředkev 1 ks, květák 150 g, sůl dle chuti, mletý kmín dle chuti, voda 1,5 l

Příprava

Polévka, kterou nikdy nepohrdneme a máme moc rádi. Již delší dobu jsme ji neměli, a jelikož se mi povedlo sehnat moji oblíbenou bílou ředkev, pórek byl v lednici a květák byl rovněž v zásobě, nebylo co řešit. Kořenové zeleniny mám doma vždy dostatek, a tak se šlo na naši oblíbenou polévku.

Na ghí orestujeme pokrájený pórek, zde jsem použila pouze světlou část, přidáme očištěnou pokrájenou petržel, celer, ředkev, na růžičky rozebraný květák, krátce prohřejeme a zalijeme vodou. Přidáme kmín, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Dle potřeby podlijeme vodou.
Když je zelenina měkká, rozmixujeme zeleninu dohladka. 
Tato polévka může mít celou řadu dalších chutí, pokud máte chuť na kyselou verzi, stačí přikyselit Umeoctem, pokud na jemnější doplníme mandlovým mlékem či pokud tolerujeme mléčné výrobky bílým jogurtem.

Přeji dobrou chuť.

2016-11-01 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI