Kuřecí polévka se zeleninou, amarantem a zázvorem na Ghíčku zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebymrkev4 ksceler50 g
petržel1 kspórek1/4 kszázvor1 lžička
amarantové vločky hrstmasovo-zeleninový vývar1,5 lpetrželová nať dle chuti
České Ghíčko dle potřeby, mrkev 4 ks, celer 50 g, petržel 1 ks, pórek 1/4 ks, zázvor 1 lžička, amarantové vločky hrst, masovo-zeleninový vývar 1,5 l, petrželová nať dle chuti

Příprava

Oběd bez polévky si nedokážeme představit, polévka je u nás základ a do základu jedině České Ghíčko.

Na Českém Ghíčku si orestujeme zeleninu, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí zeleniny. Ke konci přidáme hrst amarantu a povaříme 2 minuty. Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželovou nať a zázvor. Když vařím jen pro syna, tak polévku nesolím, případně si polévku dosolíme na talíři.

Masovo-zeleninový vývar jsem dělala z kuřecího masa, mrkve, petržele, celeru, nového koření a bobkového listu.

2016-02-09 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI