Květáková polévka s batátem, petrželkou, rýžovokokosovým mlékem a umeoctem zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebybatát1 kspetržel1 ks
menší květák1 ksmletý kmín dle chutisůl dle chuti
rýžovokokosové mléko Provamel dle potřebyumeocet dle chutivoda1 l
nať celeru na ozdobení
České Ghíčko Bio dle potřeby, batát 1 ks, petržel 1 ks, menší květák 1 ks, mletý kmín dle chuti, sůl dle chuti, rýžovokokosové mléko Provamel dle potřeby, umeocet dle chuti, voda 1 l, nať celeru na ozdobení

Příprava

Pokud máte rádi kyselo nebo polévku ze zakysané smetany je tato polévka právě pro vás. Pro všechny, kteří nemohou nebo nechtějí konzumovat mléčné výrobky, případně pro ty kteří rádi experimentují či chtějí vyzkoušet něco jiného. Samozřejmě je možné použít i rostlinnou smetanu a následně dokyselit, fantazii se meze nekladou, já měla načaté rýžovokokosové mléko, které dodalo navíc polévce velmi zajímavou chuť.

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, očistíme a na kostičky nakrájíme batát a petržel. Do hrnce si dáme rozehřát lžíci Ghí na kterém připravenou zeleninu orestujeme, zalijeme vodou, přidáme kmín, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, stáhneme polévku z hořáku a rozmixujeme ji tyčovým mixérem, vrátíme zpět na hořák a dochutíme rýžovokokosovým mlékem, Umeoctem a případně dosolíme a krátce povaříme. Umeocet má přirozenou slanou chuť, které využívám a velmi často již polévku nemusím přisolit. Polévku ozdobíme posekanou natí celeru, případně celými lístečky.

Přeji dobrou chuť.

2016-05-30 Polévky

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI