Květáková polévka s polníčkem, ředkví, cibulí a Českým Ghíčkem zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebykvěták400 gbílá ředkev1 ks
bílá cibule1 kspolníček50 gvoda1 l
České Ghíčko Bio dle potřeby, květák 400 g, bílá ředkev 1 ks, bílá cibule 1 ks, polníček 50 g, voda 1 l

Příprava

Znáte polníček? Ne? Tak si jej určitě v tomto období zařaďte do svého jídelníčku. Je bohatým zdrojem vitamínu C, dále vitamínu E, B, provitamínu A, obsahuje kyselinu listovou, železo a je rovněž bohatým zdrojem hořčíku.
Má uklidňující vliv na nervovou soustavu, zlepšuje činnost srdce a stav cév a posiluje obranyschopnost.

Na Českém Ghíčku si orestujeme bílou cibuli, přidáme růžičky květáku společně s pokrájenou bílou ředkví. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká přidáme polníček a krátce prohřejeme. Já jsem jen vhodila do polévky, zamíchala a stáhla z plotny.

2016-02-15 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI