Mrkvová polévka s kokosovým mlékem a pomerančem

zpět
Mrkvová polévka s kokosovým mlékem a pomerančem
Ingredience:
máslo, ghí nebo olej1 lžícevelká cibule1 ksmrkevcca 1,5 kg
voda nebo zeleninový vývar2 lbio pomeranč1 kssůl dle chuti
pepř dle chutikokosové mléko v plechovce400 mlčerstvá pažitka dle chuti
máslo, ghí nebo olej 1 lžíce, velká cibule 1 ks, mrkev cca 1,5 kg, voda nebo zeleninový vývar 2 l, bio pomeranč 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, kokosové mléko v plechovce 400 ml, čerstvá pažitka dle chuti

Příprava

Trochu změna a exotická chuť. Potřebovala jsem zpracovat mrkev ze včerejší sklizně, která byla prasklá. Je to tím letošním deštivým létem. Taková mrkev není skladovatelná a rychle by se kazila. Jó a mrkváček mi opět zapózoval, chtěla jsem ho mít na blogu v příspěvku. Takovým "úlovkem" bylo třeba loni jablko ve tvaru srdce, které u nás vyrostlo a stalo se pak mým novým logem. Foceno na podloží z dnes už prehistorického Reflexu. Článek v něm o umělci uličníkovi Keithu Haringovi s obrázky jeho děl. Jak tematické. Koneckonců mrkev je vhodná i na potenci, nejen petržel.

V hrnci rozpálíme tuk a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Ve chvíli, kdy začne měnit barvu, přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou mrkev (podle toho to bude trvat, než se uvaří). Mícháme a chvíli restujeme, pak zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Zaklopíme poklicí a mírným varem vaříme do změknutí. Nakonec polévku do krémova rozmixujeme a vmícháme kokosové mléko, pomerančovou kůru a šťávu. Přisolíme, opepříme, a když je vše prohřáté, podáváme s nasekanou čerstvou pažitkou. Tahle chutná hodně dětem!

2017-09-12 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI