Mrkvová polévka s pórkem, ředkví, polníčkem, petrželí a cuketou zpět

Ingredience:
Ghí dle potřebypórek150 gmrkev150 g
bílá ředkev140 gpolníček60 gpetržel90 g
očištěná cuketa80 gmajoránka špetkamořská sůl dle chuti
voda1,5 l
Ghí dle potřeby, pórek 150 g, mrkev 150 g, bílá ředkev 140 g, polníček 60 g, petržel 90 g, očištěná cuketa 80 g, majoránka špetka, mořská sůl dle chuti, voda 1,5 l

Příprava

Dnes ráno se mi nechtělo nic dělat, poklidila jsem, posnídala a přemýšlela nad polévkou, kde bych zužitkovala zbytek polníčku. Venku začalo akorát svítit sluníčko, které mně hned zvedlo náladu a vzpomněla jsem si, že mám načatou cuketu a v hojné zásobě pórek. Po otevření lednice na mě vykoukla mrkvička, bílá ředkev a polévka byla na světě, zbývalo ji už jen uvařit.

Na Ghíčku si orestujeme pórek, přidáme pokrájenou mrkev, petržel, ředkev, cuketu, krátce prohřejeme a zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká přidáme polníček, který jsem již pouze vmíchala bez vaření.

2016-02-17 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI