Polévka s chorizem, brokolicí a rýží zpět

Ingredience:
olivový olej1 lžícevelká cibule1 ksstřední pórek1 ks
chorizo na tenké plátky120 grajčatový protlak190 gkuřecí vývar2 l
jasmínová rýže100 gbrokolice rozebraná na růžičky1 ks (cca 300g)
olivový olej 1 lžíce, velká cibule 1 ks, střední pórek 1 ks, chorizo na tenké plátky 120 g, rajčatový protlak 190 g, kuřecí vývar 2 l, jasmínová rýže 100 g, brokolice rozebraná na růžičky 1 ks (cca 300g)

Příprava

Polévky doma občas vaříme i v létě, natož teď v zimě. Dáváme si je k večeři a takové husté jako ta následující vystačí i jako oběd. Padla mi do oka a musela jsem ji hned zkusit. Recept je podle listopadového Apetitu s drobnými úpravami.

Cibuli pokrájejte nadrobno, pórek na kolečka. V hrnci rozehřejte olej a přihoďte cibuli. Opékejte, dokud nezesklovatí a začne zlehka růžovět. V tu chvíli přidejte pokrájený pórek. Pár minut opékejte, ale pozor, ať se pórek nepřipálí, stačí tak 2 - 3 minuty.

Přidejte chorizo, promíchejte a opékejte další 2 - 3 minuty, až začne pouštět olej. Přidejte rajčatový protlak, promíchejte a zalijte vývarem.

Vsypte rýži a přiveďte k varu. Vařte, dokud nebude rýže skoro měkká (podle typu rýže, vařila jsem asi 12 minut + další 4 minuty s brokolicí). Potom přidejte růžičky brokolice a ještě si 4 minuty povařte. Osolte, opepřete.

2018-01-05 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI