Polévka s hlívou, uzeninou a pórkem na způsob frankfurtské polévky zpět

Ingredience:
brambory2 - 3 kshlíva ústřičná150 gmenší pórek1 ks
cherry rajčátka2 ksvětší cibule1 kssádlo dle potřeby
hladká mouka dle potřebyuzená paprika dle chutisůl dle chuti
pepř dle chutidebrecínské párky3 nožičkyvývar nebo voda dle potřeby
česnek4 stroužkyzelená část jarní cibulky dle chuti
brambory 2 - 3 ks, hlíva ústřičná 150 g, menší pórek 1 ks, cherry rajčátka 2 ks, větší cibule 1 ks, sádlo dle potřeby, hladká mouka dle potřeby, uzená paprika dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, debrecínské párky 3 nožičky, vývar nebo voda dle potřeby, česnek 4 stroužky, zelená část jarní cibulky dle chuti

Příprava

Polévky, především v zimě, vaříme poměrně často. U nás doma máme rádi frankfurtskou polévku, takže jsem se dnes rozhodla uvařit jednu takovou na podobný způsob. 

V hlubší nádobě orestujeme na rozehřátém sádle pokrájenou cibuli. Přidáme orestovat pokrájenou hlívu a pórek, který jsme nakrájeli na kolečka. Zasypeme dle potřeby moukou, přidáme uzenou papriku, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Metličkou prošleháváme dohladka. Přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a vaříme cca 15 - 18 minut. Do polévky přidáme povařit na kousky pokrájené oloupané brambory a dvě pokrájená cherry rajčátka. Nakonec přidáme na kolečka pokrájené párky a ještě krátce povaříme. Nakonec přisypeme zelenou nať z lahůdkové cibulky. Podáváme s pečivem.

2018-03-06 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI