Polévka z bílé ředkve s bramborem, česnekem a bylinkami zpět

Ingredience:
České ghíčko bio dle potřebymalá bílá špičatá ředkev1 ksmalá ptržel1 ks
celer40 gmalé brambory1 - 2 ksčesnek2 - 3 stroužky
sůl dle chutimajoránka dle chutitymián dle chuti
voda1,5 l
České ghíčko bio dle potřeby, malá bílá špičatá ředkev 1 ks, malá ptržel 1 ks, celer 40 g, malé brambory 1 - 2 ks, česnek 2 - 3 stroužky, sůl dle chuti, majoránka dle chuti, tymián dle chuti, voda 1,5 l

Příprava

Velmi chutná polévka, která zahřeje a zároveň se hodí při nachlazení. Bílou ředkev miluji jak do omáček, zálivek, tak polévek. Je to úžasná surovina, která má neomezené množství využití v kuchyni.

Ředkev je významná zejména pro svůj obsah vitaminu C. Najdeme v ní však také řadu minerálních látek, například železo, draslík, sodík, hořčík, vápník. Dále jsou zastoupeny silice, fytoncidní látky.

Fytoncidní látky jsou látky, které mají baktericidní účinek (ničí bakterie). Obsažené hořčičné oleje působí též proti bakteriím. Bílá ředkev je považována za účinný prostředek proti nachlazení a k posílení imunitního systému. Mimo to obsahuje mnoho vlákniny, která stimuluje střevní peristaltiku, čistí ji od usazených toxinů a kromě toho, že působí proti zácpě, má i močopudný účinek. Pro svou nízkou energetickou hodnotu je ředkev vhodná také pro redukční diety.

Navíc úžasně chutná, skvělá je v polévce s květákem.

Očistíme si jednotlivé druh zeleniny a nakrájíme na kousky. Zeleninu orestujeme na Ghí, zalijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek, tymián, majoránku, brambory, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec vše rozmixujeme dohladka.

2017-03-20 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI