Polévka z bílého a zeleného chřestu, kořenové zeleniny a pórku zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebyzelený chřest100 gbílý chřest100 g
pórek170 gmrkev70 gpetržel1 ks
vejce1 kssůl dle chuti
České Ghíčko dle potřeby, zelený chřest 100 g, bílý chřest 100 g, pórek 170 g, mrkev 70 g, petržel 1 ks, vejce 1 ks, sůl dle chuti

Příprava

Chřestová sezóna je v plném proudu a ani já neodolala, když mi teta volala, že má možnost mi jej dovést, neváhala jsem ani vteřinu, polévka z chřestu je výborná a ráda pracuji se sezónní zeleninou.

Na Ghí orestujeme pokrájenou mrkev, pórek, petržel, zalijeme připraveným vývarem z chřestu, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme uvařený bílý a zelený chřest, rozmixujeme do hladka, přepasírujeme a přidáme rozkvrdlané vajíčko a ještě krátce povaříme.

2016-05-16 Polévky

Poznámka

Bílý chřest jsem oloupala, u zeleného jsem jen odlomila dřevnaté konce a i ty jsem použila pro přípravu polévky, chřest jsem vařila 15 minut. Po uvaření jsem jej vložila do studené vody a vývar z něj použila na základ polévky. Dřevnaté konce jsem do polévky nepřidala.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI