Polévka z červené řepy s kozím sýrem a řeřichou zpět

Ingredience:
střední červená řepa3 ksmenší ibule1 ksstřední mrkev2 ks
celer3 řapíkybrambory250 gřeřicha + na ozdobení hrst
směs sušeného koření (petrželka, pažitka, libeček) dle chutivývar dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chutimléko či smetana100 mlkozí sýr na ozdobení
střední červená řepa 3 ks, menší ibule 1 ks, střední mrkev 2 ks, celer 3 řapíky, brambory 250 g, řeřicha + na ozdobení hrst, směs sušeného koření (petrželka, pažitka, libeček) dle chuti, vývar dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, mléko či smetana 100 ml, kozí sýr na ozdobení

Příprava

Když jsem byla s manželem na večeři, na kterou mě pozval, jako dárek k narozeninám, měli jsme výbornou polévku z červené řepy a kozím sýrem. Kombinace chutí byla výborna, že jsem si řekla, že ji musím vyzkoušet i doma. I když červenou řepu až tak ráda nemám, musím říci, že ji pomalu přicházím na chuť a objevuji její skrytý potenciál.

Červené řepy si nejprve uvaříme. Dáme je do tlakového hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme cca 35 minut. Poté je oloupeme a dáme stranou. Mezitím vylijeme vodu po vaření řepy a v tlakovém hrnci na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev, celer a brambory. Zeleninu osmahneme až bude mít zlatavou barvu. Zeleninu zalijeme vývarem, tak aby byla ponořena tak akorát a necháme vařit cca 5-7 minut. Poté přidáme červenou řepu, osolíme, opepříme a přidáme směs koření (petržel, pažitka, libeček) a hrst řeřichy. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Polévku zjemníme přidáním mléka či smetany. Při podávání ozdobíme plátky kozího sýra a řeřichou.

2016-02-25 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI