Polévka z mungo fazolí zpět

Ingredience:
zelené mungo fazolky1 hrnekmenší mrkev2 ksceler3 řepíky
České Ghíčko1 lžícevětší cibule1 kčesnek2 stroužky
zeleninový vývar1,5 lmletý zázvor1/2 lžičkykari1/2 lžičky
hrubozrnná mořská sůl dle chuti
zelené mungo fazolky 1 hrnek, menší mrkev 2 ks, celer 3 řepíky, České Ghíčko 1 lžíce, větší cibule 1 k, česnek 2 stroužky, zeleninový vývar 1,5 l, mletý zázvor 1/2 lžičky, kari 1/2 lžičky, hrubozrnná mořská sůl dle chuti

Příprava

Možná jste se s fazolkami mungo nikdy nesetkali a to je chyba. Jde o malé olivově zelené fazolky pocházející z Indie. Nejčastěji je seženete v prodejnách se zdravou výživou a v některých větších supermarketech se prodávají dokonce i naklíčené. Fazolky jsou výborným zdrojem bílkovin, vápníku, hořčíku, železa, draslíku, vlákniny a téměř všech vitamínů skupiny B. Před vařením doporučuji fazolky nejprve namočit, ideálně přes noc. Pokud je však budete vařit přímo, počítejte s delší dobou přípravy. Naklíčené fazolky můžete použít například i do salátů anebo je konzumovat jen tak.

Fazolky zalijte vodou a nechte je ideálně přes noc namočené. V hrnci orestujte na přepuštěném másle nadrobno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, zázvor a kari. Vše zalijeme vývarem a necháme vařit cca 10 minut. Vodu z fazolek slijeme a vmícháme je do polévky. Vaříme dalších cca 35-40 minut, dokud nebudou fazolky měkké. Na závěr polévku dochutíme solí a můžeme podávat.

2016-02-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI