Polníčková polévka s celerem a pórkem zpět

Ingredience:
polníček100 gceler1/2 ksbílá část pórek1/2 ks
tymián2 lžičkystřední brambora1 kssůl dle chuti
pepř špetkavývar dle potřebyolej dle potřeby
polníček 100 g, celer 1/2 ks, bílá část pórek 1/2 ks, tymián 2 lžičky, střední brambora 1 ks, sůl dle chuti, pepř špetka, vývar dle potřeby, olej dle potřeby

Příprava

Někdy prostě nakupuji tak, že mimo toho, co potřebuji, vezmu do košíku i to, co se mi jen líbí. Takto mi při nákupu padl do oka polníček. Byl krásně zelený a mně se nejprve rodil v hlavě nápad na salát, ale pak jsem si vzpomněla na jeden recept na polévku, do níž se polníček dával. Neváhala jsem a zkusila ji. Polévka nejen svojí barvou, ale i chutí vyloženě volá po tom, aby už začalo jaro.

V hrnci si na oleji osmahneme pórek nakrájený na kolečka, tak aby chytl zlatavou barvu, pak přidáme na kostičky nakrájený celer a bramboru. Chvilku osmahneme a zalijeme vývarem, tak aby byla zelenina ponořena. Vaříme cca 15-20 minut, tj. do doby než zelenina změkne. Poté přidáme polníček a tyčovým mixérem vše rozmixujeme na jemnou konzistenci. Poté osolíme, opepříme. Podáváme s čerstvým polníčkem a opečeným toastem.

2016-03-03 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI