Špenátovo-rukolový krém se smetanovými kuličkami zpět

Ingredience:
rukola1/2 balenívelká brambora2 ksbaby špenát1/2 balení
cibule1 ksghí1 lžícezeleninový vývar1 l
smetanový sýr Fénix dle potřebymuškátový květ špetkasůl dle chuti
pepř špetka
rukola 1/2 balení, velká brambora 2 ks, baby špenát 1/2 balení, cibule 1 ks, ghí 1 lžíce, zeleninový vývar 1 l, smetanový sýr Fénix dle potřeby, muškátový květ špetka, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Miluju krémové polévky. Mohla bych je jíst pořád a obzvlášť když jsou extra husté s pořádnou porcí smetany a opečených krutonků. A přesně takový je tenhle špenátovo-rukolový krém, který jsem zjemnila smetanovým sýrem. Bude se Vám rozpouštět na jazyku a Vy se od něho nebudete chtít odtrhnout.

Na přepuštěném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Po 10 minutách přidáme nakrájené listy rukoly a baby špenátu a vaříme dalších 5 minut. Nakonec polévku rozmixujeme na hustý krém, ochutíme muškátovým květem, solí a pepřem. Ze smetanového sýra se dají dělat krásné kuličky. Já jsem jich vhodila před podáváním do každé misky pár. Když je pak naberete lžičkou, krásně se Vám v puse rozpustí. Polévku můžete ozdobit ještě opečenými chlebovými krutonky.

2015-02-13 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI