Vývar z králičího hřbetu s játry, ledvinkami, srdíčkem, kořenovou zeleninou a pažitkou zpět

Ingredience:
králičí hřbet s vnitřnostmi1 kscibule1 ksmrkev5 ks
petržel2 - 3 ksmenší celer1/4 kssůl dle chuti
pažitka dle chutivoda dle potřeby
králičí hřbet s vnitřnostmi 1 ks, cibule 1 ks, mrkev 5 ks, petržel 2 - 3 ks, menší celer 1/4 ks, sůl dle chuti, pažitka dle chuti, voda dle potřeby

Příprava

Myslím si, že tato klasika není nic nového, ale já ji přeci jen přidám. Nevídám ji bohužel příliš často a myslím si, že je to velká škoda.
Navíc je to strašně jednoduchá polévka, která zasytí, dodá cenné živiny, a jak říká náš malý "maminko budu mít sílu". 
Jako malá jsem dle maminky jedla králíka normálně, během puberty to šlo velmi z kopce a já jsem se vrátila ke konzumaci králičího masa až se zavedením příkrmů u syna. Prostě člověk zmoudří a snaží se dát dětem to nejlepší, co má a králík dozajista patří mezi maso, které by děti konzumovat měly. Zatím je to jedno z mas, které nesmí na stole chybět, a já doufám, že tomu tak bude i nadále. 
A co tedy potřebujeme k přípravě polévky?

Připravíme si velký hrnec. Omytý hřbet, ledvinky, srdíčko a játra vložíme do hrnce, očistíme si a pokrájíme cibuli, kořenovou zeleninu, kterou přidáme rovněž do hrnce. Směs zeleniny a králičího hřbetu s vnitřnostmi zalijeme vodou, přivedeme k varu, vaříme do změknutí masa a zeleniny. Nakonec hřbet vyjmeme, maso z něj obereme, ledvinky, játra a srdíčko pokrájíme, vrátíme i s obraným pokrájeným masem zpět do polévky, osolíme, krátce povaříme a přidáme posekanou pažitku.

A je hotovo, přeji dobrou chuť.

2016-08-23 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI