Тhаiwanská hovězí nudlová polévka zpět

Ingredience:
hovězí maso (hrudí, pupek, kližka)1200 golej2 lžícezázvor3 cm
česnek8 stroužkůjarní cibulka3 kscibule2 ks
rajčata/plechovka3 kssušené chilli papirčky4 ksrajčatová past1 lžíce
pasta z fazolí (pálivé)2 lžícecukr2 lžičkysvětlá sojovka1/2 hrnku
víno Shaoxing1/2 hrnkupšeničné nudle dle potřebyPak choi2 ks
Koření:
badyán4 hvězdičkymalá skořice1 ksbobkový list3 ks
hřebíček5 kssemínka koriandru1 lžičkacelý pepř1 lžička
koření pěti vůní1/2 lžičkysečuánský pepř1/2 lžičky
hovězí maso (hrudí, pupek, kližka) 1200 g, olej 2 lžíce, zázvor 3 cm, česnek 8 stroužků, jarní cibulka 3 ks, cibule 2 ks, rajčata/plechovka 3 ks, sušené chilli papirčky 4 ks, rajčatová past 1 lžíce, pasta z fazolí (pálivé) 2 lžíce, cukr 2 lžičky, světlá sojovka 1/2 hrnku, víno Shaoxing 1/2 hrnku, pšeničné nudle dle potřeby, Pak choi 2 ks, badyán 4 hvězdičky, malá skořice 1 ks, bobkový list 3 ks, hřebíček 5 ks, semínka koriandru 1 lžička, celý pepř 1 lžička, koření pěti vůní 1/2 lžičky, sečuánský pepř 1/2 lžičky

Příprava

Co napsat o této polévce? No, první, co mne napadá je to, že ji prostě musíte zkusit. Zvlášť, když máte rádi asijská jídla tak jako já.

Připravte si tlakový hrnec a nebo pomalý hrnec. Záleží jen na vás, co máte doma. V tlakáči to bude trvat cca 1 až 1 a 1/4 hodiny. V pomaláči nevím, protože ho nevlastním a v normálním hrnci na sporáku cca 3 hodiny. Vše záleží na tom, jaké maso použijete a jak vyzrálé bude. 

Nudle uvařte podle návodu na obalu. Pak choi si rozkrojte a klidně ho na 1 - 2 minuty přihoďte k nudlím. Je vlastně třeba ho jen lehce spařit. Lepší je, když je ještě křupavé. 

Vše si nachystejte, protože jak začnete vařit, bude to fofr. 

Maso si nakrájejte na větší kostky (3 x 3 cm) a povařte cca 5 minut. Jakmile se vyvaří nečistoty, vodu slijte a maso důkladně opláchněte od hnědé pěny. 

Do stejného hrnce si dejte olej a orestujte na něm česnek, který jen lehce rozmáčkněte, zázvor taktéž a cibuli nakrájejte na klínky. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte jarní cibulku nakrájenou na 3 cm dlouhé špalíky. Zarestujte protlak, cukru, pastu z fazolí a sušené chilli.

Vraťte maso do hrnce, přidejte rajčata na čtvrtky (i se semínky), sojovku, víno a cca 2 l studené vody. 

Vhoďte pytlík s kořením a dejte vařit.

A co teď? Nic.

Máte hotovo. Hoďte nohy na stůl a nechte se lákat tou úžasnou vůní, která se vám line domovem.

2018-04-10 Polévky

Poznámka

Všechno koření zavažte do plátýnka a vhoďte ve správný čas do hrnce. Je to mnohem lepší, než vše později pracně lovit.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI