Bramborové placky s bylinkovým tvarohem a uzeným lososem zpět

Ingredience:
brambory500 gžloutek1 kspohanková krupice2 lžíce
sůl dle chutiolivový olej dle potřebytvaroh ve vaničce250 g
šťáva z 1/2 citronu dle chutičerstvý kopr dle chutiřeřicha dle chuti
sůl dle chutipepř špetkauzený losos200 g
brambory 500 g, žloutek 1 ks, pohanková krupice 2 lžíce, sůl dle chuti, olivový olej dle potřeby, tvaroh ve vaničce 250 g, šťáva z 1/2 citronu dle chuti, čerstvý kopr dle chuti, řeřicha dle chuti, sůl dle chuti, pepř špetka, uzený losos 200 g

Příprava

Lehké hlavní jídlo, chuťovka nebo pohoštění pro návštěvu...to vše může být tento recept!! Bramborové placky jsou známé jako obyčejné a chudé jídlo, které ale snad každý z nás miluje. Už to začala být ale trošku nuda, proto jsem se rozhodla je povýšit na trošku vyšší úroveň a vzniklo z toho toto bezlepkové, zdravé a vydatné jídlo, které lahodí nejen oku, ale i chuťovým buňkám. Spojení uzeného lososa čerstvými bylinkami jako kopr a lehce pikantní řeřicha je skvělá a s jemnými neutrálními plackami se báječně doplňuje!!! 

Začneme tím, že si uvaříme brambory ve slupce a necháme je zcela vychladnout. Potom brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme žloutek, pohankovou krupici a dostatečné množství soli. Soli se opravdu nebojte, abyste neměly placky mdlé. Vznikne nám lehce velmi vláčné těsto, které by nemělo být nijak husté, ale ani by nemělo lepit. Z těsta vždy odeberte kousek o velikosti cca golfového míčku a v dlaních nebo na podložce z něj vytvoříme placičku. Placky ihned pokládáme na suchou pánev, kterou jsme nechali rozehřát na střední stupeň. Pečeme do zlatova z obou stran a po upečení je ještě teplé pomašlujeme olivovým olejem. 

Bylinkový tvaroh si připravíme během několika málo okamžiků. Stačí smíchat tvaroh s posekanými bylinkami (já použila přibližně 2 lžíce kopru a 1 lžíci řeřichy), přidáme citronovou šťávu a důkladně osolíme a opepříme. 

Placky podáváme namazané bylinkovým tvarohem a plátkem uzeného lososa. Dobrou chuť. 

2016-03-02 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI