Brokolicovo-cuketové muffiny s kmínem a majoránkou zpět

Ingredience:
vařené jáhly5 - 6 lžickokosový olej Bio Purity Vision1 lžícebrokolice1/4 ks
cuketa1/4 ksjarní cibulka1 kssůl dle chuti
kmín dle chutimajoránka dle chutipohanková mouka4 lžíce
sezamová semínka dle chuti
vařené jáhly 5 - 6 lžic, kokosový olej Bio Purity Vision 1 lžíce, brokolice 1/4 ks, cuketa 1/4 ks, jarní cibulka 1 ks, sůl dle chuti, kmín dle chuti, majoránka dle chuti, pohanková mouka 4 lžíce, sezamová semínka dle chuti

Příprava

Chtělo to nějakou svačinku, i když tyto muffiny jdu využít všemi směry, na snídani či večeři. Jsou moc dobré. Kokosový olej je úžasný pomocník, udrží tvar bez velkého přidání mouky či potřeby vajec.

Příprava je rychlá a snadná. Zeleninu očistíme a uvaříme v páře. Já měla jáhly vařené a zužitkovávala jsem zbytky. Vždy si jich vařím větší množství a těžko je odhaduji, lépe řečeno to neřeším, protože je vždy někde zužitkuji. Jsou z nich skvělé noky s ovesnými vločkami, ty najdete případně ZDE. Jdou připravit na sladkou i slanou verzi.

Smícháme v páře uvařenou zeleninu s jáhličkami. Rozmačkáme zeleninu a jáhly vidličkou, záleží, jaké máte šťourálky, já musím kvůli malému téměř dohladka. Přidáme kokosový olej, sůl, kmín, majoránku a pár lžic pohankové mouky a důkladně zamícháme. Vzniklou směs naplníme do silikonových muffinů a pečeme na 200°C přibližně 45 minut až hodinu. Pokud se vám bude zdát, že povrch je pečený dříve, překryjte během pečení pečícím papírem.

Hotové muffiny necháme vychladnout, drží tvar již vlažné. Posypeme opraženými slunečnicovými semínky, která si uděláme na pánvi na sucho.

Přeji dobrou chuť.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-03-27 Předkrmy

Poznámka

Množství přidané mouky se odvíjí od konečného množství zeleniny a také konzistence jáhel po uvaření. Je dobré, aby byly sušší, nevaříme jako kaši. Postačí vařit lehce přes 10 minut s minimem vody, by dokázaly pojmout tekutiny při pečení. V případě, že se nazdaří a máme kašovitou, vodnatou konzistenci, bude zapotřebí více pohankové mouky, případně jáhly před přidáním vymačkat. Super jsou rovněž s pestem z medvědího česneku či klasického česneku. Já teď nechci příliš dráždit, takže nechám na každém. Super jsou také s Mahá kořením, které stojí pár korun a udělá spoustu parády.

Autor:

Počet porcí
7
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI