Carpaccio z červené řepy zpět

Ingredience:
červená řepa2 ksmozzarela nebo kozí sýr1 balenírukola dle potřeby
Marináda:
olivový olej4 - 5 lžicmed1 lžícevinný ocet1 - 2 lžíce
hrubozrnná hořčice2 - 3 lžičky
červená řepa 2 ks, mozzarela nebo kozí sýr 1 balení, rukola dle potřeby, olivový olej 4 - 5 lžic, med 1 lžíce, vinný ocet 1 - 2 lžíce, hrubozrnná hořčice 2 - 3 lžičky

Příprava

Tento recept jsem našla na stránkách Albertu a musím říct, že mi salát z červené řepy, rukoly a mozzarelly opravdu moc chutnal.

Řepy dejte do vody a vařte je 45 minut, aby zcela změkly. Vyjměte, nechte zchladnout, oloupejte a velmi ostrým nožem nakrájejte na velmi tenká kolečka. Připravte marinádu, tj. v míse smíchejte olivový olej, med, vinný ocet a hrubozrnnou hořčici a do této směsi naložte řepu. Čím déle, tím lépe, minimálně však na 1 hodinu. Poté si na talíř rozprostřete rukolu na tu poskládejte marinovanou řepu a pokapejte směsí, ve které byla naložena. Na řepu dejte mozzarelu nakrájenou na plátky či natrhanou na středně velké kusy a opět pokapejte marinovanou směsí. Kdo by chtěl výraznější chuť sýra, tak doporučuji sýr kozí.

2016-01-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI