Červená řepa s balzamikovým krémem a mozzarellou zpět

Ingredience:
střední červená řepa2 ksmozzarella1 ksmed1 lžíce
olivový olej1 lžícebalzamikový krém1 lžícevločková sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetkarukola2 hrsti
střední červená řepa 2 ks, mozzarella 1 ks, med 1 lžíce, olivový olej 1 lžíce, balzamikový krém 1 lžíce, vločková sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka, rukola 2 hrsti

Příprava

Poslední dobou nemám moc času na přidávání nových receptů (to se ale budu snažit během příštích týdnů napravit). Připravujeme se totiž na Gastrofest v Českých Budějovicích, který mne momentálně ještě s mou prací zaměstnává na 200 %. Mám tu ale v zásobě jednoduchý recept na lehkou večeři. A když si ještě řepu uvaříte den dopředu, máte večeři během pěti minut hotovou. A co je důležité, řepa je neskutečně zdravá.

1) Červenou řepu si uvaříme ve vodě (záleží na velikosti, já vařím střední řepu zhruba 1 hodinu).

2) Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme med, olivový olej a balzamikový krém. Tuto směs pak podle chuti osolíme a opepříme.

3) Uvařenou červenou řepu si oloupeme a nakrájíme. Řepu vhodíme do misky se zálivkou a promícháme. Na talíř si dáme rukolu, kterou poklademe červenou řepou a natrhanou mozzarellou. Nakonec vše posolíme vločkovou solí.

2015-11-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI