Chipsy z červené řepy zpět

Ingredience:
střední červená řepa2 kskvalitní olivový olej2 lžícehimalájská sůl (můžete nahradit bylinkovou)1 lžička
střední červená řepa 2 ks, kvalitní olivový olej 2 lžíce, himalájská sůl (můžete nahradit bylinkovou) 1 lžička

Příprava

Asi každý má večer u televize chuť na něco dobrého. Vždy to nemusí být ale slané bramborové chipsy. Dá se zobat i zdravě. Připravte si podle mého receptu chipsy z červené řepy a už nemusíte mít výčitky, že večer hřešíte něčím nezdravým.

1) Červenou řepu si oloupeme a na mandolíně nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky vložíme do misky, zalijeme olivovým olejem a posypeme solí. Celé opatrně promícháme.
2) Troubu si rozehřejeme na 175 stupňů.
3) Plátky řepy si vyskládáme na pečící papír. Důležité je, aby se vám řepa nepřekrývala. Vyjde vám to na 2-3 plechy. Plátky řepy přikryjeme ještě znovu pečícím papírem.
4) Řepu zakrytou papírem pečeme 20 minut. Po uplynutí této doby vrchní papír odstraníme a plátky řepy otočíme. Pečeme ještě dalších 10-20 minut (záleží na tloušťce plátků).
5) Plátky řepy necháme vychladnout na mřížce.

2016-05-13 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI