Cizrna alá brambůrky zpět

Ingredience:
cizrna (může být i z plechovky) dle potřebysůl špetkapepř špetka
koření paprika špetkaolivový olej trochuchilli, česnek, bylinky... další varianty
cizrna (může být i z plechovky) dle potřeby, sůl špetka, pepř špetka, koření paprika špetka, olivový olej trochu, chilli, česnek, bylinky... další varianty

Příprava

Jednou jsem po náročném focení dostala příšernou chuť na nezdravé brambůrky, co s tím? Koukla jsem do špajzu a padla mi do oka cizrna tedy římský hrách, kterou mohla tuto nezdravou variantu nahradit něčím lepším.

Ve zdravé výživě či někde v obchodním domě si koupíme cizrnu, kterou poté hodinu vaříme do měkka. Pokud si cizrnu připravíme dopředu, postup je poté velmi stručný. Kuličky po uvaření usušíme do sucha, posypeme solí, pepřem, olivovým olejem a dále dle chuti. Já je posypala solí, pepřem a obalila v nadrceném česneku + paprice. Na pekáč si dáme pečící papír a cizrnu pečeme cca 30 -40 minut do zlatova. Poté můžeme servírovat. Takto připravená cizrna se dá podávat místo brambůrek k televizi. Dobré chutnání 

2014-05-14 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI