Crostini s máslovou dýní a balzamikem zpět

Ingredience:
bílá nebo celozrnná bagetka1 ksmenší máslová dýně1 ksmodrý sýr dle chuti
červená cibule1 kstmavý balzamikový krém dle chutiolivový olej dle potřeby
hrubozrnná mořská sůl dle chuti
bílá nebo celozrnná bagetka 1 ks, menší máslová dýně 1 ks, modrý sýr dle chuti, červená cibule 1 ks, tmavý balzamikový krém dle chuti, olivový olej dle potřeby, hrubozrnná mořská sůl dle chuti

Příprava

Crostini jsou taková alternativa českých chlebíčků. Jsou ale mnohem nápaditější a variant, jak je připravit je neskutečně mnoho. Možná si budete pamatovat můj starší recept na crostini s uzeným lososem, u kterého jsem těmto křupavým "chlebíčkům" podlehla. Tentokrát jsem se pustila do kombinace docela neobvyklých surovin - máslové dýně, modrého sýru a balzamikového krému. Neodolatelná kombinace sladké dýně a slaného sýru nastartuje Vaše chuťové buňky. S tímto receptem budete hvězdou každého večírku.

Máslovou dýni oloupeme, rozkrojíme ji napůl a lžící vydlabeme semínka. Dýni nakrájíme na kostičky, rozprostřeme ji na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým oleje, posypeme hrubozrnnou solí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut do změknutí. Mezitím si na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Jakmile je dýně měkká, smícháme ji s cibulí a vše promícháme. Bagetku nakrájíme na plátky, každý lehce potřeme olivovým olejem a necháme je opéct v troubě dokřupava. Na každý opečený plátek bagety navrstvíme směs dýně s červenou cibulí, vršek posypeme modrým sýrem a na závěr vše zakápneme balzamikovým krémem. Crostini podáváme teplé nejlépe s dobrým bílým vínem.

2016-05-18 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI