Dvousýrový bramborový koláč zpět

Ingredience:
hladká mouka150 gžitná mouka50 gpiva90 ml
Hery125 gvařených brambor na loupačku6 ks
Náplň:
jemně nastrouhaná niva100 gkysaná smetana400 gnakrájená uzenina dle chuti150 g
tymián1 lžičkaprolisovaný česnek3 stroužkyparmezán (i na posypaní vrchní části)3 lžíce
sůl dle chuti
hladká mouka 150 g, žitná mouka 50 g, piva 90 ml, Hery 125 g, vařených brambor na loupačku 6 ks, jemně nastrouhaná niva 100 g, kysaná smetana 400 g, nakrájená uzenina dle chuti 150 g, tymián 1 lžička, prolisovaný česnek 3 stroužky, parmezán (i na posypaní vrchní části) 3 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Teplé slané koláče, jsou v dnešní době velice oblíbené. Můžete si tedy jeden připravit i Vy doma.

Studenou Heru nakrájíme na menší kousky a spolu s oběma druhy mouky a pivem zaděláme vláčné těsto. Vyválíe do kruhu a vložíme do kulaté formy na koláče nebo zapékací mísy s okrajem cca 4cm - aby těsto sahalo ke krajům. Předehřejeme troubu na 150°C.

Brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky a položíme je na těsto ve formě a osolíme. Loupat je nemusíme, pokud máme ranky.

Náplň: nivu smícháme s ostatními surovinami a nalijeme na brambory. Posypeme lžící parmazánu. Pečeme asi 50 minut, ke konci můžeme na chvilku zapnout vrchní gril, aby povrch zezlátl. 

Podáváme k vínu, pivu nebo jako večeři.

2014-09-23 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI