Francouzský tatarák zpět

Ingredience:
hovězí maso500 gvelmi jemně posekaná šalotka3 lžíceDijonská hořčice2 lžíce
kečup1 lžícekapary (posekat)2 lžícesůl dle chuti
pepř dle chutiworcester dle chutičerstvá petrželka dle chuti
tabasco dle chutižloutky nebo 2 lžíce olivového oleje2 ks
hovězí maso 500 g, velmi jemně posekaná šalotka 3 lžíce, Dijonská hořčice 2 lžíce, kečup 1 lžíce, kapary (posekat) 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, worcester dle chuti, čerstvá petrželka dle chuti, tabasco dle chuti, žloutky nebo 2 lžíce olivového oleje 2 ks

Příprava

Jistě jako první vás všechny napadne proč francouzský? Má to jednoduché důvody. Je tam hořčice z Dijonu, kapary a olivový olej. Dalo by se tedy říct, že takový Středomořský.

Tatarák se dá naškrábat. Na to vám bude stačit ideálně steakový nůž se zoubky a nebo maso můžete pomlet.

V tomto případě je důležité dobře vychladit maso a mlýnek nebo aspoň šneka namrazit. Maso se při mletí hodně zahřívá a nejen že se tím znehodnocuje, ale hrozí i množení bakterií.

Maso očistěte od šlach a nepěkných kousků a umelte ho na nejmenší šajbě nejlépe dvakrát. 

Maso nemusí být nutně ze svíčkové. Je dokonce lepší zvolit jiné druhy masa, které jsou chuťově daleko výraznější.

Jestliže se bojíte čerstvého žloutku a nebo je zrovna parné léto, můžete ho úplně vynechat. Jde ho nahradit extra virgin olivovým olejem. 

Všechny přísady důkladně promíchejte s masem a podávejte na topince potřené česnekem.

Dobrou chuť.

2018-01-05 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy15 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI