Francouzský tatarák

zpět
Francouzský tatarák
Ingredience:
hovězí maso500 gvelmi jemně posekaná šalotka3 lžíceDijonská hořčice2 lžíce
kečup1 lžícekapary (posekat)2 lžícesůl dle chuti
pepř dle chutiworcester dle chutičerstvá petrželka dle chuti
tabasco dle chutižloutky nebo 2 lžíce olivového oleje2 ks
hovězí maso 500 g, velmi jemně posekaná šalotka 3 lžíce, Dijonská hořčice 2 lžíce, kečup 1 lžíce, kapary (posekat) 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, worcester dle chuti, čerstvá petrželka dle chuti, tabasco dle chuti, žloutky nebo 2 lžíce olivového oleje 2 ks

Příprava

Jistě jako první vás všechny napadne proč francouzský? Má to jednoduché důvody. Je tam hořčice z Dijonu, kapary a olivový olej. Dalo by se tedy říct, že takový Středomořský.

Tatarák se dá naškrábat. Na to vám bude stačit ideálně steakový nůž se zoubky a nebo maso můžete pomlet.

V tomto případě je důležité dobře vychladit maso a mlýnek nebo aspoň šneka namrazit. Maso se při mletí hodně zahřívá a nejen že se tím znehodnocuje, ale hrozí i množení bakterií.

Maso očistěte od šlach a nepěkných kousků a umelte ho na nejmenší šajbě nejlépe dvakrát. 

Maso nemusí být nutně ze svíčkové. Je dokonce lepší zvolit jiné druhy masa, které jsou chuťově daleko výraznější.

Jestliže se bojíte čerstvého žloutku a nebo je zrovna parné léto, můžete ho úplně vynechat. Jde ho nahradit extra virgin olivovým olejem. 

Všechny přísady důkladně promíchejte s masem a podávejte na topince potřené česnekem.

Dobrou chuť.

2018-01-05 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy15 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI