Grahamové kváskové tyčinky

zpět
Grahamové kváskové tyčinky
Rozkvas:
žitný kvásek1 lžícevoda100 gžitná mouka100 g
Těsto:
rozkvas dle potřebygrahamová mouka200 gmáslo90 g
zakysaná smetana1 lžícežloutek1 kshimalájská sůl1 lžička
žitný kvásek 1 lžíce, voda 100 g, žitná mouka 100 g, rozkvas dle potřeby, grahamová mouka 200 g, máslo 90 g, zakysaná smetana 1 lžíce, žloutek 1 ks, himalájská sůl 1 lžička

Příprava

Jakékoliv tyčinky se u nás nikdy dlouho neohřejí, občas nedostanou ani šanci pořádně vychladnout. Prostě mám doma tyčinko-žrouty. Původní recept mám od své pekařské kolegyně, dnes jsem zkusila trochu pozměnit mouku a výsledek jsou tyhle úžasně nadýchané tyčky.

Nejdříve si připravíme rozkvas smícháním kvásku s vodou a moukou. Necháme 12 hodin rozkvasit pod igelitem. 

Na zadělání těsta používám pekárnu na chleba - program příprava těsta. Pokud pekárnu nemáte, smícháte v míse rozkvas s moukou, rozpuštěným máslem, smetanou, žloutkem a solí. Vypracujete vláčné těsto, které pod igelitem nechám kynout minimálně 1 hodinu. Pak si těsto rozdělím na cca 24 kousků a uválím si tyčinky, které pokládám na plech vyložený pečícím papírem. Tyčinky nechám další hodinu dokynout. Tyčinky pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 12 minut.

Před koncem pečení můžeme posypat nastrouhaným sýrem a nebo už na začátku například hrubou solí nebo různým kořením.

2018-01-08 Předkrmy

Poznámka

Z uvedených surovin upečete cca 24 tyčinek.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI