Hummus z červené řepy zpět

Ingredience:
uvařená cizrna200 guvařená nebo upečená červená řepa300 gšťáva z 1 citronu dle chuti
tahini1 lžičkačesnek1 stroužekomáčka tamari1 lžička
olivový olej2 lžícesůl dle chutipepř dle chuti
uvařená cizrna 200 g, uvařená nebo upečená červená řepa 300 g, šťáva z 1 citronu dle chuti, tahini 1 lžička, česnek 1 stroužek, omáčka tamari 1 lžička, olivový olej 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Dnes bych se s vámi chtěla podělit o super jednoduchý recept na hummus z červené řepy. Nevím, jak vy, ale já patřím mezi velké milovníky hummusu a nedokážu si představit, že bych si ho alespoň dvakrát do týdne nedala. Věřím, že můj oblíbený, s pořádnou porcí římského kmínu, se mi jen tak nepřejí, ale přeci jen malá změna nikdy neuškodí a občas k cizrně přihodím nějakou tu ingredienci navíc.

Červená řepa je skvělá! Je nabitá vitamíny a má příjemně nasládlou chuť, takže má člověk trošku pocit, že při večeři mlsá. (I když čokoláda to není, co si budeme povídat, že jo). Jen hodně zřídka si kupuju hotové pomazánky nebo hummusy v obchodě a raději experimentuju v kuchyni a připravím si je sama. Je to rychlé a rozhodně levnější a zdravější. Člověk přesně ví, co si do jídla dává a má jistotu, že dává tělu jen to nejlepší. Dnešní humus tvoří zdánlivě pár ingrediencí, ale právě v jeho jednoduchosti je krása. Vynikne v něm chuť řepy, tahini a tamari omáčky.

Právě sedím na pohovce zabalená do deky, nohy na stole, sepisuju tenhle recept a kukám zpoza notebooku na Vaška, jestli mu chutná. Pátravě do té červené hmoty kuká, ochutnává, ptá se mě, c je ta zelen větev (mrkvová nať) a pak prohlásí..."Hlavně tam napiš, že je to strašně dobrý!" Ta vám to teda píšu, je to děsně dobrý a rozhodně to musíte vyzkoušet. Protože, když to řekne chlap, něco na tom bude.

Cizrnu propláchneme a nasypeme do mixéru. Přidáme oloupanou červenou řepu pokrájenou na menší kousky, tahini, citronovou šťávu, olivový olej, česnek, tamari omáčku, sůl a pepř. 

Mixujeme společně, dokud není konzistence hladká a krémová.

Hotový hummus můžeme jíst jako dip k zelenině, pomazánku na žitný chléb nebo ho přimíchat například do těstovin.

2017-06-14 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI