Kedlubnový salát se zakysanou smetanou, bylinkami a slunečnicovými semínky zpět

Ingredience:
velké kedlubny2 ksnasekaná petržel, kopr a rukola3 lžíceopražená slunečnicová semínka2 lžíce
sůl dle chutizakysaná smetana180 g
velké kedlubny 2 ks, nasekaná petržel, kopr a rukola 3 lžíce, opražená slunečnicová semínka 2 lžíce, sůl dle chuti, zakysaná smetana 180 g

Příprava

Původně jsem měla v plánu dělat kedlubnové zelí, ale člověk míní a život mění, takže zelí bylo nakonec z červené řepy a tím pádem mi tu zbyly dvě velké kedlubny. Tak vznikl nápad na rychlý a moc dobrý salát.

Kedlubny oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Přidáme zakysanou smetanu, bylinky, osolíme a vše pořádně promícháme. Salát dáme na 5 minut vychladit do lednice. Před podáváním posypeme slunečnicovými semínky a podáváme s pečivem.

2016-01-13 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI