Květákový quiche z celozrnné mouky

zpět
Květákový quiche z celozrnné mouky
Těsto:
celozrnná hladká mouka330 gmáslo170 gsůl6 g
velké vejce (nebo 2 malá)1 ksvoda60 ml
Náplň:
květák1/2 kssmetana ke šlehání1/2 kelímkumenší cibule1 ks
vejce2 ksšunka100 gtvrdý sýr150 g
sůl špetkapepř špetkamuškátový oříšek špetka
celozrnná hladká mouka 330 g, máslo 170 g, sůl 6 g, velké vejce (nebo 2 malá) 1 ks, voda 60 ml, květák 1/2 ks, smetana ke šlehání 1/2 kelímku, menší cibule 1 ks, vejce 2 ks, šunka 100 g, tvrdý sýr 150 g, sůl špetka, pepř špetka, muškátový oříšek špetka

Příprava

Slaný koláč s náplní z květáku ovoněný muškátovým oříškem....

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme vychladit do lednice. Mezitím si obereme květák na malé růžičky a na deset minut předvaříme. Polovinu uvařených růžiček odložíme stranou a druhou polovinu umixujeme spolu s polovinou kelímku smetany. K pyré přidáme na oleji osmahnutou cibulku a šunku, zbylý květák, 2 vejce, nastrouhaný tvrdý sýr a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. 
Těsto rozválíme na plát vysoký necelý centimetr, vyložíme s ním kulatou zapékací misku, kterou jsme předtím vymazali sádlem, propícháme na několika místech vidličkou a na pět minut předpečeme v troubě. Poté do něj nalijeme květákovou směs a pečeme dalších cca 35 minut na 170°C.

2014-10-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI