Míchaná vajíčka na šalotce, Českém Ghíčku s pórkem a pažitkou zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebyvejce8 kspórek1/4 ks
čerstvá pažitka hrstšalotka1 kshimalájská sůl dle chuti
chléb dle potřeby
České Ghíčko dle potřeby, vejce 8 ks, pórek 1/4 ks, čerstvá pažitka hrst, šalotka 1 ks, himalájská sůl dle chuti, chléb dle potřeby

Příprava

Ráno došla nová zásoba Českého Ghíčka a toho se muselo využít. Dnes rychle, ale zdravě na Českém Ghíčku, Neznáte? Tak určitě vyzkoušejte. 
Ghí, nebo ghee, nebo ghíčko, to vše je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. Během posledních pár let se můžeme s ghí setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. Z ajurvédy vychází čínská medicína, ale i veškerá západní medicína. Ajurvéda je od roku 1982 uznaná Světovou zdravotnickou organizací jako oficiální alternativní medicína, a ta tvrdí, že ghí napomáhá trávení, upravuje hladinu lipidů, cholesterolu, vyživuje nervové buňky, podporuje učení, posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost, napomáhá detoxikaci, omlazuje, má hojivé účinky. Je ideální ve spojení s léčivými bylinami, takto získá tělo z jejich účinků největší prospěch. Jeho trvanlivost je 6 měsíců od otevření a skladovat jej můžete do 20°C.

Rozehřejeme si České Ghíčko, orestujeme na něm šalotku, přidáme osolená a promíchaná vajíčka, promícháme a ke konci přidáme pokrájený pórek. Krátce prohřejeme. Nandáme na talíř, posypeme pažitkou.
Podáváme s chlebem. My si dali na víc kompot z červené řepy ve sladkém nálevu.

2016-02-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI