Mini pizzy se Šmakounem a hlívou ústřičnou zpět

Směs:
České Ghíčko Bio dle potřebycuketa100 gcibule1 ks
bílá cibule1/2 ksŠmakoun s hlívou ústřičnou100 gsušená směs hub (nebo čerstvé)4 hrsti
mletý kmín dle chutisůl dle chutimletý pepř čtyř barev dle chuti
sojová omáčka Kikkoman dle chutivooda dle potřeby
Pizza těsto:
hladká špaldová mouka150 ghladká celozrnná špaldová mouka100 ghorká voda140 ml
České Ghíčko Bio50 ghimalájská sůl1 lžička
České Ghíčko Bio dle potřeby, cuketa 100 g, cibule 1 ks, bílá cibule 1/2 ks, Šmakoun s hlívou ústřičnou 100 g, sušená směs hub (nebo čerstvé) 4 hrsti, mletý kmín dle chuti, sůl dle chuti, mletý pepř čtyř barev dle chuti, sojová omáčka Kikkoman dle chuti, vooda dle potřeby, hladká špaldová mouka 150 g, hladká celozrnná špaldová mouka 100 g, horká voda 140 ml, České Ghíčko Bio 50 g, himalájská sůl 1 lžička

Příprava

Jak jsem řekla se Šmakounem s hlívou ústřičnou jsem neskončila a pokračuji dál. 
Nevymýšlela jsem žádné nové těsto, to na tortilly mě zcela vyhovuje a tak jsem si z nich vyzkoušela i pizzy. A jelikož ani směs z předchozího receptu na tortilly nehodlám nijak měnit, rozhodla jsem se tyto dvě super chutě spojit a mini pizzy nemají chybu. Tatínek byl nadšený a já si pizzy budu muset nejspíš brzy zopakovat, ale vůbec mi to nevadí. Pizzy byly prostě skvělé.

Příprava pizza těsta je velmi snadná. Do mísy si prosejeme jednotlivé druhy mouky, přidáme povolené Ghí, sůl a horkou vodu. Vypracujeme těsto, které překryjeme, než s ním budeme dále pracovat.

Připravíme si náplň z houbiček a šmakouna. Já bohužel neměla čerstvé houbičky a tak jsem použila sušenou směs hub, kterou jsem ráno namočila na 1 hodinu do vody.
Namočenou směs hub přecedíme a necháme vykapat. Mezitím si najemno nastrouháme vydlabanou očištěnou cuketu a šmakouna s hlívou ústřičnou. Pokrájíme si cibule a pustíme se do samotné přípravy.
Na pánvi si necháme povolit Ghí a následně přidáme pokrájenou cibulku, kterou lehce prohřejeme, do pánve dále přidáme nastrouhanou cuketu, šmakouna, zamícháme, přidáme sůl, kmín, sojovou omáčku, pepř a mícháme, dokud nejsou houby měkké. Já nepodlévala vodou, ale pokud by se vám směs chytala na pánev, lehce ji podlijte, ale jen nepatrně.

Když máme směs připravenou, pustíme se do přípravy pizzy. Vezmeme těsto, v dlaních vytvarujeme placku, kterou položíme na plech s pečicím papírem. Pizzy děláme vyšší, minimálně 1cm vysoké, prsty vytvarujeme uprostřed jamku a těsto tlačíme ze středu k okrajům, tím je i vytvarujeme. Vzniklou jamku vyplníme houbovou směsí a Šmakouna, nešetříme, uděláme pěknou čepici. 
Okraje pizzy potřeme rozehřátým Ghí, vložíme do předehřáté trouby. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180°C přibližně 20-30 minut.

Přeji dobrou chuť.

2016-07-13 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI